Bile puhuu tunteistaan. Hän kertoo hetkistä, jolloin hän on kokenut voimakkaita tunteita: vihaa, pettymystä ja iloa.
Onko sinun helppoa puhua tunteista?
Bile puhuu tunteistaan. Hän kertoo hetkistä, jolloin hän on kokenut voimakkaita tunteita: vihaa, pettymystä ja iloa.
Onko sinun helppoa puhua tunteista?
Tunteet ovat luonnollinen osa elämää. Ne ovat meillä samanaikaisesti kehossa, mielessä ja ajatuksissa. Tunteet tuovat väriä ja syvyyttä elämään, ne kertovat, milloin olet rakastunut, iloinen, surullinen tai vihainen.
Tunteet ovat mukana kaikissa ihmissuhteissa ja keskusteluissa. Ne vaikuttavat monella tavalla käyttäytymiseen. Omien tunteiden tiedostaminen vaikuttaa myös siihen, miten suhtautuu erilaisiin tilanteisiin, ihmisiin ympärillä, menetyksiin ja itseensä. On helpompi ymmärtää itseä ja muita, kun tunnistaa ja hallitsee omia tunteitaan.
Ei ole olemassa oikeita tai vääriä tunteita. Joskus tunteet ja ajatukset voivat yllättää ja saada sinut toimimaan liian nopeasti. Toisinaan tunteet voivat olla myös epätarkkoja, pelottavia tai suuria.
Jos ihminen pystyy hallitsemaan tunteitaan, terveys ja toimintakyky pysyvät parempana. Heikompi tunteiden säätelykyky ja pitkittynyt negatiivinen tunnetila, kuten yksinäisyys, pelko ja ahdistus, voivat taas altistaa sairauksille.
Jos uskallamme kohdata tunteet sellaisena kuin ne ovat, tunteet voivat olla lopulta valtavia voimavaroja. Ne ohjaavat meitä oikeaan suuntaan elämässä ja auttavat meitä ylläpitämään hyvää henkistä hyvinvointia.
Tutustu tunteisiin. Tunnista ja puhu tunteistasi. Kyky olla tietoinen omista tunteistasi ja muiden ihmisten tunteista, on suhteiden ja tunne-elämän taitojen perusta.
Tunteiden tunnistaminen ja ymmärtäminen tarkoittaa, että meillä on kyky nähdä reaktioidemme syyt ja seuraukset. Tämä auttaa meitä ottamaan askeleen taaksepäin ja olemaan objektiivisempia päätöksenteossa.
Voimme tunnistaa tunteitamme eri tavoin myös kehossa:
Tunteisiin voi vaikuttaa. Se helpottaa elämää. Positiiviset tunteet auttavat meitä voimaan hyvin. Pitkät haasteelliset tunnetilat (yksinäisyys, viha, pelko, huolet) aiheuttavat joskus sairauksia.